ضرورت ارتودنسی چیست؟ یک لبخند زیبا نشانه درمان موفقیتآمیز ارتودنسی است. ارتودنسی بهعنوان یکی از با اهمیتترین گروههای علم دندانپزشکی شاخته می شود که توسط آن میتوان بسیاری از مشکلات مربوط به دهان و صورت را حل نمود. یکی از ضروریات جامعه امروز، درمان دندانهای خردسالان و بزرگسالان به واسطه ارتودنسی میباشد. برای قرارگیری مناسب دندانها در دهان نیاز به انجام ارتودنسی است که اغلب در دوران نوجوانی انجام میشود.
✍دسترسی سریع
Toggleدرمان ارتودنسی باعث ایجاد تناسب بین دندانهای بالا و پایین میباشد و در نتیجه به بهبود فعالیت جویدن غذا کمک میکند و هضم غذا را بهراحتی انجام میدهد. در درمان ارتودنسی شکل چهره افراد بهبود پیدا میکند. متخصصان و پزشکان این حوزه پیشنهاد میکنند که کودکان، چکاپ کلی دندانهای خود را در سنین هشت یا هفتسالگی انجام دهند البته لزوم انجام ارتودنسی فقط بارأی و نظر دکتر معتبر میباشد که فرد نیاز به انجام ارتودنسی دندان دارد یا خیر. در صورت وجود مشکل دندانها، متخصص با بررسی میزان ناهنجاری، شدت و سن افراد به درمان دندانها میپردازد. البته با توجه به زمان مراجعه اشخاص، میزان درد و مدت روند درمان متفاوت است. در صورتیکه کودکان به درمان ارتودنسی بپردازند با توجه به رشد نکردن کامل دندانها و لثهها نتیجه مطلوبتری کسب خواهند کرد.
بهطور کل بینظمی دندانها به خودی خود نشانهای برای درمان نیست. اغلب درمانهای ارتودنسی به دلایل زیبایی انجام میگردد و بهرهای که اشخاص از این روش کسب میکنند بستگی به میزان ناهنجاری و برداشت خود بیماران از مشکل، متفاوت است. برخی اشخاص ازنظر ظاهری مشکلی در چهرهشان دیده نمیشود اما دندانها نیاز به ارتودنسی دارد و فقط ملاک ظاهر نمیتواند تعیینکننده درمان یا عدم درمان باشد. اگر یک متخصص برای شما درمان توصیه کرد، بهترین راه این است که خود به تصمیمگیری نهایی بپردازید، زیرا در درمان دندانها متخصص نیاز به مشارکت فعال فرد بیمار برای بهبود سریعتر دندان دارد.
درنهایت هدف اصلی و اساسی درمان ارتودنسی، سلامتی دهان و دندانها است که ارجحیت بیشتر و بالاتری نسبت به مواردی ذکرشده دارد.
به دلیل رشد دندانهای میانی پایین از ششسالگی نیاز به انجام ارتودنسی میباشد، زیرا در صورت عدم رشد مناسب دندانها، میتواند به دندانهای متوالی شیری آسیب وارد کند و دندانهای دائمی به همان شکل دندانهای شیری رشد نمایند. این در حالی میباشد که در صورت انجام ارتودنسی از این مشکلات جلوگیری میشود.
در این سن دندانها تازه در حال رشد است و بهراحتی جابهجا میشود و فک انعطافپذیری لازم خود را دارد، اما هرچه سن افزایش پیدا نماید دندانها از انعطافپذیری کمتر برخوردار خواهد بود و مقاومت فک در برابر جابهجایی دندانها بیشتر میشود که در این صورت روند درمان، هزینه و درد بیشتر خواهد شد.
به مزایا و ویژگیهای مثبت ارتودنسی دندان پرداختیم اما افراد درروند درمان ارتودنسی دندانها با مشکلات و معضلاتی روبهرو میشوند. یکی از مشکلات اساسی ارتودنسی دندان احتمال برگشت دندانها به حالت اولیه قبل از ارتودنسی است که این عامل بخش جداناپذیر درمان ارتودنسی میباشد که اگر بیمار در استفاده از بریس ها و سیم کوتاهی کند یا از نصب آنها خودداری نماید، احتمال برگشت دندانها وجود دارد؛ اما باید حتماً در انتخاب متخصص ارتودنسی دقت شود، درصورتیکه فرایند سیم گذاری و بریس ها بهخوبی انجام نگردد، احتمال برگشت دندانها افزایش پیدا میکند. مشکل بعدی رعایت بهداشت دندانها میباشد که اگر بیمار در فرایند درمان بهداشت دهان و دندانهای خود را رعایت نکند موجب پوسیدگی سریع براکت ها و سیمهای ارتودنسی میشود.