ارتودنسی و عمل بینی در زیبایی صورت و سلامت بدن حائز اهمیت می باشند که برای انجام ارتودنسی همزمان با عمل بینی، از نظر پزشکان بهتر است که برای دست یابی به کیفیت درمانی بالا و مطلوب، ابتدا ارتودنسی انجام شود و سپس بیمار به جراحی بینی یا رینوپلاستی بپردازد.
✍دسترسی سریع
Toggleجراحی بینی یکی از دشوارترین و در عین حال پر طرفدار ترین جراحی ها در ایران است، که برای زیبایی و تناسب میان اجزای صورت یا اصلاح و رفع عیوب و نواقصی مانند انحراف بینی، افتادگی یا بزرگ بودن نوک بینی و تغییر زاویه بینی در مقایسه با لب بالا انجام می شود؛ اما در بعضی مواقع، جراحی بینی می تواند در حل مشکلات تنفسی نیز موثر واقع شود.
بیمار می تواند به صورت همزمان در کنار عمل بینی از عمل هایی مانند اتوپلاستی یا عمل زیبایی گوش، آندوسکوپی سینوس، جوان سازی پیشانی و تزریق چربی به صورت هم استفاده بکند.
ارتودنسی شاخهای از دندانپزشکی است که به دو دسته ثابت و متحرک دسته بندی می شود که برای درمان ناهنجاری های دهان و فک مانند موارد گفته شده در زیر کاربرد دارد:
براکت ها طی عمل باندینگ بر روی دندان ها می چسبند و با اصلاح ساختار فک، می توانند باعث حرکت دادن دندان ها شوند تا دندان ها در جای مناسب خود قرار بگیرند که به صورت پلاستیکی، سرامیکی و فلزی در دسترس هستند.
ارتودنسی علاوه برحفظ سلامت دهان و فک باعث سلامت دستگاه گوارش نیز می شود و در اصلاح طرح لبخند، فرم بینی و لب و فاصله بین چانه تا بینی بیمار نقش تعیین کننده ای دارد.
از جمله مواردی است که با ارتودنسی می تواند بهبود یابد. از آنجایی که جراحان زیبایی بینی برای طراحی چهره بیمار در پی ایجاد ارتباط مناسب میان لب و فرم نهایی بینی هستند، پس بهتر است ابتدا ارتودنسی را انجام داد، سپس اقدام به جراحی بینی کرد. زیرا اگر ابتدا جراحی بینی انجام شود امکان نامتقارن شدن لب ها با بینی و تغییر شکل لب ها وجود خواهد داشت.
معمولاً بیماران می پرسند که بهترین زمان برای انجام ارتودنسی و عمل بینی در کنار هم چه زمانی است؟ آیا می توان به طور همزمان این دو عمل را انجام داد یا کدام مورد الویت بیشتری دارد؟ که ما در اینجا به پاسخ به این سوالات می پردازیم:
اگر بیمار، دارای انحراف در بینی باشد این عامل باعث می شود که فرد نتواند از راه بینی نفس بکشد و صرفاً تنفس دهانی داشته باشد پس، این مورد می تواند بر روند رشد تدریجی فک تاثیر منفی بگذارد و شکل فک بالا و پایین را تغییر دهد. درنتیجه تحت تاثیر این موقعیت، دندان ها بصورت نامرتب و کج رشد خواهند کرد و بصورت منظم در یک ردیف قرار نخواهند گرفت.
پس انجام عمل بینی در صورت گرفتگی بینی ارجحیت دارد. سپس بیمار می تواند با کمک جراحی فک یا پروتز چانه به درمان مشکلات دندانی و فک خود بپردازد.
همچنین کسانی که «مال اکلوژن» و «اوربایت» دارند و نیازمند جراحی فک هستند باید ابتدا عمل ارتودنسی را انجام بدهند و به اصلاح ساختار فک و دندان هایشان بپردازند. زیرا جراحی فک بالا به دلیل نزدیکی که با بینی دارد می تواند باعث تغییر شکل بینی نیز بشود.
همچنین افرادی که عقب رفتگی فک پایین دارند، باید ابتدا مشکل عقب رفتگی فک شان را با استفاده از جراحی چانه حل کنند. زیرا بعد از رفع مشکل عقب رفتگی فک پایین، فرد دیگر احساس نمی کند که بینی اش بزرگ است. در نتیجه شاید لزومی به جراحی بینی هم احساس نشود و یا به صورت مخالف ممکن است که فرد هنوز احساس کند که بینی بزرگی دارد.
در این صورت هم پس بعد از پایان دوره درمانی ارتودنسی، به راحتی می تواند اقدام به جراحی بینی خود بکند.
همچنین کشیدن دندان به هنگام ارتودنسی می تواند باعث حرکت لب ها به سمت داخل شود که این عامل نیز می تواند روی شکل بینی تاثیر بسزایی بگذارد.
پس ارجحیت با انجام ارتودنسی دندان است تا فک، به شکل نهایی خود برسد و بینی به درستی بر روی فک قرار بگیرد و فرم لب ها نیز در جای خود قرار بگیرد.
بعد از تثبیت موقعیت فک و لب، بیمار می تواند به جراحی بینی یا رینوپلاستی بپردازد؛ اما اگر ابتدا عمل بینی انجام دهید و سپس ارتودنسی را انجام دهید ممکن است با تغییرات ایجاد شده حین درمان ارتودنسی به این نتیجه برسید که فرم بینی تان با فرم لب هایتان تناسب ندارد و نیاز دوباره به ترمیم بینی تان داشته باشید.
اگر ابتدا بینی تان را جراحی کنید امکان دارد در هنگام ارتودنسی به خاطر تنظیم براکت ها برای حرکت دندان هایتان، فشارهایی بر صورت و بینی تان وارد شود که می تواند باعث تغییر فرم بینی تان بشود یا اینکه بخیه های جراحی ممکن است مورد صدمه واقع بشوند.
همچنین این امکان وجود دارد که اگر جراحی بینی را قبل از پایان ارتودنسی انجام دهید متخصص ارتودنسی، دچار محدودیت و دشواری در انجام ارتودنسی برای دهان و فک شما بشود.
پس اگر می خواهید از این مشکلات جلوگیری کنید، ابتدا اصلاح دندان های خود را انجام دهید، سپس برای انجام عمل جراحی زیبایی بینی خود اقدام کنید؛ زیرا در این زمان، دندان ها اصلاح شده اند و با نبود براکت ها، می توانید جراحی بینی دلخواه خود را تجربه کنید.