تنها با از دست دادن یک یا چند دندان، زیبایی لبخند تحت تاثیر قرار می گیرد و به تبع اعتماد به نفس نیز کاهش پیدا می کند و اگر شخصی به هر دلیل تمامی دندان های خود را از دست داده باشد، این مشکل بیشتر خود را نشان می دهد. ممکن است فرد کم کم از جمع های دوستانه، مهمانی های خانگی و حضور در اجتماع امتناع کرده و رفته رفته منزوی شود.
راه های مختلفی برای جایگزین کردن دندان های از دست رفته وجود دارد. از پروتز های مصنوعی دندان گرفته تا ایمپلنت کامل دندان را می توان به کار برد. در این مقاله درباره کاشت ایمپلنت های کامل، مزایا و معایب آن ها بحث خواهیم کرد.
✍دسترسی سریع
Toggleایمپلنت دندان همان کاشت پروتز روشی نوین و تحولی شگفت انگیز در عرصه دندانپزشکی است. در این روش پروتز هایی درون استخوان فک می کارند و این بدان معنی است که ایمپلنت ها دائمی هستند.
ظاهر طبیعی ایمپلنت های کامل جالب ترین مولفه آن ها است و از چند اجزای مختلف تشکیل شده و طی چند مرحله در دهان جایگذاری می شوند؛ برای کاشت دندان با این روش نیازی به کاشت پایه در همه ایمپلنت ها نیست و متخصص تعداد پایه های به عنوان ریشه را تعیین می کند.
کاشت ایمپلنت های دندان در قوس دهان شامل مراحل زیر است:
اولین قدم مراجعه به یک متخصص و دندانپزشک ماهر است. در این مرحله دندانپزشک وضعیت کلی دهان و دندان های شما را بررسی می کند و اگر کاندید مناسبی برای انجام ایمپلنت کامل دندان باشید توصیه های لازم یا دیگر راه های جایگزینی دندان های از دست رفته را به شما پیشنهاد می کند.
اگر روش ایمپلنت دندان برای شما مناسب باشد، متخصص شروع به برنامه ریزی برای انجام مراحل درمان می کند. نخستین اقدام اسکن و عکس برداری از دهان و بررسی دقیق استخوان فک است. سپس طی یک زمانبندی دقیق مراحل دیگر کاشت دندان را به شما اطلاع می دهد.
این مرحله لزوما برای تمامی متقاضیان انجام نمی شود، افرادی که از تراکم کافی استخوان برخوردار نیستند و فضای کافی برای کاشت پایه ایمپلنت وجود ندارد باید این مرحله را نیز طی کنند.
سخت ترین بخش ایمپلنت، کاشت پایه یا فیکسچر است. دراین مرحله که با بی حسی موضعی انجام می شود با ایجاد برش هایی پایه ایمپلنت را در لثه و استخوان فک قرار می دهند. اتصال و جوش خوردن فیکسچر ها ۳ ماه ماه طول می کشد.
پس از گذراندن دوره ۳ ماهه، متخصص با ایجاد یک سری برش های کوچک دسترسی به فیکسچر ها را آسان میکند و اباتمنت ها را بر روی آن ها قرار می دهند. اباتمنت ها در نقش نگهدارنده عمل می کنند.
تا زمانی که لثه ها دوباره بهبود یابند حدود دو ماه طول می کشد. در این بین از تاج موقت استفاده می شود.
در این قسمت از ایمپلنت دندان برای ساخت پروتزهای دقیق تر باید قالب گیری انجام شود. قالب گیری معمولا به دو روش روش تری باز و تری بسته قابل اجر است. طراحی و ساخت تاج های دائمی ایمپلنت حدودا دو هفته طول می کشد. پس از آن با قرار دادن تاج ها دائمی عمل ایمپلنت های کامل به اتمام می رسد.
سایر مقالات 👈 ایمپلنت فوری
ایمپلنت کامل دندان یکی از روش های نوین دندانپزشکی است که با انجام آن می تواند زیبایی را به لبخند افراد بخشید و موجب پیشگیری از مشکلات روحی و جسمی مانند مشکلات گوارشی گردید. همچنین طول عمر بالایی دارند و نیاز به ترمیم و تغییر ندارند. اما هنوز احتمال شکست آن وجود دارد و برای انجام آن باید هزینه زیادی را متحمل شد. همچنین دوره درمان طولانی تر از سایر روش ها است.